login  
 
Tuntsakauppa kayttoohjeita Yhteystiedot Historia Tuntsan erämaa    
 
 
   


Yrityksen alkumetrit
 
Stick-On Ky on sallalainen tekstiilialan yritys, joka on perustettu 1986.

Yrityksen tuotanto painottui alkuvaiheessa laadultaan korkeatasoisiin neulevaatteisiin - erityisesti pitkälle kehitettyihin ja helppohoitoisiin neulemateriaaleihin.

Yrityksen nimi syntyi kielellisesti ulkomaankaupan tarpeisiin - viennin kohteena olivat Ruotsi ja Norja, joissa "Stick-On" osattiin paremmin liittää neuleisiin. Omaa mallistoa ei muihin pohjoismaihin viety, vaan vienti koostui alihankintatöistä; neulevaatemallistoja miehille, naisille ja lapsille.

Tuotanto kokonaisuudessaan tuli kuitenkin Stick-On:lta - tilaajalta saadusta luonnoksesta valmiiksi sarjaksi.

Myöhemmin tuotantoon tulivat mukaan myös liikelahjaneuleet kotimaan markkinoille.
 


Tuntsa-tuotemerkki
 
Automatisoidun neuletuotannon rinnalle syntyi kuitenkin jo aikaisessa vaiheessa erä- ja ulkoiluvaate-tuotantoa. Ensimmäiset kangastuotteet olivat työasuja suppealle käyttäjäkunnalle pohjoisen vaativiin olosuhteisiin. Mutta pian "Tikkonin" laadukkaat ja käytännölliseksi kehitellyt asut löydettiin myös vapaa-ajan käyttöön.

Syntyi paremmin suomalaiseen suuhun sopiva Tuntsa-tuotemerkki, joka rekisteröitiin Stick-On Ky:lle 1987.


Stick-On tänään
 
Tänään Stick-On Oy on omissa tiloissaan toimiva perheyritys, jonka tuotanto keskittyy omaan Tuntsa® ulkoilu- ja erävaatemallistoon.

Tuntsa®-tuotemerkillä valmistetaan myös erikoistuotteet kuten lapinkodat sekä retkeilymajoitteet. Edelleen mukana on myös neuletuotantoa eri muodoissa.